tirsdag 6. mai 2014

Drivhuset er fullt!


 
En liten mai-rapport:

 
Det er for kaldt å sette pelargoniene ut enda, så de zonale pelargoniene og stiklingene som har fått røtter fyller opp. Og så noen av artene - og et par engler - og noen kløverplanter som trenger litt varme for å spire.... og noen frø jeg sådde - kinesisk gressløk og flatbladet persille -
og noen andre småplanter som jeg har fått.................
Jeg stabler og flytter på planter for å prøve å få plass til flere -
og så vil jeg ha en liten plass sjøl også...
Noen som kjenner seg igjen???
 
 
Har plassert småplantene i isoporkasser. Da er det lett å bære dem ut på varme dager.
 
 
Inne drivhuset har pelargoniene, de gamle, begynt å blomstre.
Førstemann ut var engelen 'Oldsbury Duet', den aller fineste engelen!!!

'Oldsbury Duet'
 
Da hadde duftpelargoniene, som fortsatt står i kjelleren fordi jeg ikke har plass til dem i drivhuset, blomstret en stund. Men i kjelleren er det ingen som ser dem, så jeg har tatt opp noen for å kunne nyte blomstringen. Dette er 'Grace Thomas'.
 
'Grace Thomas'
 
Etter hvert har de zonale også begynt å blomstre. Like spennende hver dag å gå ut i drivhuset for å se om noen av de tykke knoppene har begynt å åpne seg!
Dette er 'Älvdalen' - en gammel svensk sort med nydelig farge!

'Älvdalen'
 
En liten'Gartendirector Herman' fikk litt større potte,
og kvitterer med mange store blomster.

'Gartendirector Herman'
 
 
 Og så en nykomming - en jeg har hatt tidligere som har gått ut i løpet av vinteren,
 hengepelargonen 'L' Elegante'.
 

'L'Elegante'
Den blomstrer ikke enda, men bladene som veksler i hvitt, grønt og lilla, gjør planta til et blikkfang likevel.
 
Bare noen uker til nå, så kan pelargoniene flytte ut og jeg kan flytte inn i drivhuset!
 
**************
*****
*

9 kommentarer:

 1. Hei! Ja, det skal være sikkert og visst at jeg kjenner meg igjen. Hver dag må det omorganiseres i drivhuset som har blitt til en jungel. Det skalk bli godt å få sommerblomster og annet ut slik at det også blir plass til oss mennesker;) Du har jo et fantastisk vell av pelargonia! Fantastisk. Kan jeg spørre om hva du gjødlser med, og hvor ofte. Jeg er ny i gamet og trenger all lærdom jeg kan få!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar. Du lurte på hva jeg gjødsler med. Jeg bruker Kristalon nå. Og jeg gjødsler ved hver vanning. Kristalon løser seg lett opp så det er enkelt å ta en liten skje oppi kanna. Hvis du ikke får tak i den så bruk det du har, pelargonier liker gjødsel! Pass på at K-tallet i NPK er høyt. Kalium fremmer blomstring. Lykke til!

   Slett
 2. Hei! Når jeg ser dette, må jeg trekke pusten. På vekstrommet og i vekstrommet er det trengsel. Gro plasserer og justerer for å få plass til flere. Håper varmen kommer. Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Regner med at mange kjenner seg igjen i plassmangelen. Man blir god på stabling........ Ser akkurat at tomatplantene som står på kjøkkenbenken går opp til overskapet nå - så i morgen må de også ut i drivhuset............ :-)
   Kos deg med våren, Anne!

   Slett
 3. Ja jeg kjenner meg igjen. Vanskelig å få snudd seg og vannet i drivhuset. De største pelargoniaene er nå tatt inn og står på bord foran alle vinduer. Lengter virkelig etter varme.
  Eirin

  SvarSlett
 4. Så mange vakre pelliser du har, selger du stiklinger? Hilsen Beth fra Bergen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Jeg pleier helst å selge på messer osv men ser at du bor i Bergen og det er litt langt unna. Vet hvor inderlig man kan ønske seg noe annet enn det som fins i vanlige gartnerier. Send meg din epostadresse så ser vi.
   Bjørg

   Slett
 5. Å, så herlig! Nydelige pelliser du har, jeg har begynt å samle jeg også..... har blitt bitt av pellisbasillen. Kos deg videre i drivhuset ditt:)

  SvarSlett