torsdag 5. april 2012

P. peltatum 'Lateripes'P. peltatum 'Lateripes' hører til Ciconium-seksjonen.Bladene er eføy-lignende og den er hengende/klatrende.
P. peltatum 'Lateripes' er en kultivar, svært lik arten, men 'Lateripes' har flere blomster i hver skjerm, blomstene er større og planten er mer opprettvoksende.
P. peltatum er "alle hengepelargoniers mor", den er brukt i foredling av denne gruppen. Den kom til Europa på 1700-tallet.

Kilde: Diana Miller: Pelargoniums, a gardeners guide to the species and their hybrids and cultivars

8 kommentarer:

 1. Jeg leser og lærer om pelargonier. Tusen takk. I morgen kommer jeg også med et lite blogginnlegg om mine planter, men det er ikke så spekket med fagkunnskap som dine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig med kommentar! Har sett på bloggen din også, spennende papir-prosjekter du lager. Regner med at du er inne på pelargoniumnettet. Der er det mye god informasjon om pelargonier.

   Slett
 2. Morsomt å oppdage en ny pelargoniablogg. Spesielt artig å lese om erfaringer og stell. For tiden holder vi også på med stiklingsformering, men vi har ikke et frostsikkert veksthus. Nydelige bilder og legger meg som følger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentar! Moro med pelargonier! Og det ser jeg at du syns også. Leste på bloggen din. Jeg har pleid å være med på Hagemessa og selge stiklinger, men i år tar jeg meg fri. Har truffet så mange koselige mennesker gjennom pelargonium-interessen.

   Slett
 3. SÅååå fin en blogg Bjørg.
  Hygglig gjensyn med hagen din og alle pellisene.
  I år har jeg fått lysten tilbake som pellis samler.
  Setter stiklinger av de som kommer i min vei. hehe.
  God påske.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei - og takk for sist! Lenge siden, - koselig at du har fått pelargoniumbasillen tilbake! Jeg tenkte jeg skulle trappe ned, men ombestemte meg da jeg hørte på Corine holdt foredrag 8-)
   ...Det er jo så mange fine!

   Slett
 4. Kjempeflott blogg! Oppdaget den først nå.
  Her var det mange fine pelargonier og mange stemningsfulle fotos!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Edgar. Veldig hyggelig å få sånn respons!Har bloggen din på favoritter på pc'en, men vil legge den til her på siden også.

   Slett